ESWC 2013

Electronic Sports World Cup 2013 odbędzie się w tym tygodniu, w swoim standardowym miejscu, którym jest Paryż we Francji, z pulą nagród 25 000$ do zdobycia na turnieju mężczyzn i 10 000$ do zdobycia na turnieju kobiet.

Wielcy faworyci Sweden NiP i France VeryGames ponownie będą próbowali pokonać drużyny takie jak Ukraine Astana Dragons, United States compLexity, Denmark Copenhagen Wolves, Sweden fnatic i dziesięć innych, aby zdobyć największą nagrodę o wartości 12 500$.

Oto terminarz na turniej:

Czwartek, 31 października:

Grupa A (Sweden NiP, Finland ENCE, United Kingdom fm.TOXiC, Norway AGENT)
Grupa B (France VeryGames, Denmark Copenhagen Wolves, Portugal k1ck, Algeria C3 Gaming)

Rundy 1-3 w grupie A 9:30 CET (4:30 EDT)
Rundy 1-3 w grupie B 14:30 CET (9:30 EDT)

Piątek, 1 listopada:

Grupa C (Ukraine Astana Dragons, se fnatic, Germany ALTERNATE, India ATE Gaming)
Grupa D (United States compLexity, France Clan-Mystik, Sweden LGB eSports, Libya ETERNiTY)

Rundy 1-3 w grupie C 9:30 CET (4:30 EDT)
Rundy 1-3 w grupie D 14:30 CET (9:30 EDT)

Sobota, 2 listopada:

Ćwierćfinały (do dwóch wygranych) 9:30 CET (4:30 EDT)
Półfinały (do dwóch wygranych) 13:00 CET (8:00 EDT)
Mecz o 3. i 4. miejsce (do dwóch wygranych) 16:00 CET (11:00 EDT)

Sobota, 2 listopada:

Wielki finał (do dwóch wygranych) 9:30 CET (4:30 EDT)

Możesz znaleźć szczegółowy terminarz, linki do transmisji każdego meczu, galerie zdjęć i podgląd na HLTV.org. Możesz również śledzić wszystkie działania na oficjalnej stronie internetowej ESWC.com.