CS:GO Regional Major Ranking -turnaukset 2022–2023

2022/2023 CS:GO Regional Major Ranking -turnaukset

Jotta voimme varmistaa, että major-turnaukseen osallistuu maailman parhaat joukkueet, vaadimme nykyisiä legendoja, haastajia ja kilpailijoita osoittamaan, että he ovat edelleen täydessä iskussa.

Kaikki vuoden 2022 ja 2023 major-turnauksiin osallistuvat joukkueet ansaitsevat kutsunsa alueellisten sijoitusten kautta. Sijoitukset päivitetään tulevien alueellisten Regional Major Ranking -karsintojen suoritusten perusteella.

RMR-sarjassa (alueelliset Regional Major Ranking -karsinnat) kilpailevat joukkueet saavat Major Ranking -pisteitä sijoituksensa perusteella. Vuoden 2022 ja 2023 kaikkien alueiden RMR-kilpailuilla on seuraavat pisteiden jakaumat:

Vuoden 2021 tapahtumapisteiden jakauma
Sija Aiempi major RMR
1 1600 3200
2 1500 3000
3 1350 2800
4 1350 2600
5 1050 2400
6 1050 2200
7 1050 2000
8 1050 1800
9 450 1600
10 450 1400
11 450 1200
12 450 1000
13 450 800
14 450 600
15 450 400
16 450 200

Major-turnausten kutsut

24 joukkuetta kuudelta eri alueelta kutsutaan major-turnaukseen RMR-karsintojen perusteella.

Saatavilla on yhteensä 8 legenda-, 8 haastaja- ja 8 kilpailijakutsua.

Jokaiselle alueelle varataan tietty määrä major-kutsuja sen perusteella, miten alue suoriutui edellisessä major-turnauksessa.

Usein kysytyt kysymykset

K: Millä perusteella joukkueiden alueet määritellään? [PÄIVITETTY]

V: Alue määritetään joukkueen pelaajien enemmistön kansalaisuuden perusteella. Jos ne menevät tasan, joukkue valitsee näiden kahden väliltä.

K: Voivatko joukkueet vaihtaa pelaajaluettelonsa kokoonpanoa ennen tapahtumaa?

V: RMR-kilpailun tai majorin pelaajaluettelon ilmoittamisen yhteydessä joukkueet voivat vaihtaa korkeintaan kaksi aiemman pelaajaluettelonsa jäsentä. Vaihto maksaa joukkueelle 20 % sen pisteistä pelaajaa kohti. Kolmen tai useamman pelaajan korvaaminen johtaa pisteiden nollaukseen.

Jos joukkue esimerkiksi rekisteröi kesän RMR-turnaukseen 3/5 toukokuun joukkueluettelon jäsenestä, RMR-pistesaldoa vähennetään 40 %.

K: Menettääkö joukkue pisteitä, jos se vaihtaa pelaajaluetteloa tapahtumien välillä, mutta ilmoittaa tapahtumaan lopulta saman pelaajaluettelon kuin aiemmin?

V: Ei, joukkueet menettävät pisteitä vain, jos ne ilmoittavat RMR-tapahtumaan tai majoriin edellisestä RMR-tapahtumasta tai majorista poikkeavan pelaajaluettelon.

K: Voiko joukkue vaihtaa pelaajaluetteloaan tapahtuman aikana? [PÄIVITETTY]

V: Voi. Joukkue voi rekisteröidä jokaiseen tapahtumaan varapelaajan. Joukkue voi ottaa varapelaajan käyttöön otteluiden välillä ja turnauksen sääntöjen mukaisesti. Rangaistus on 20 % tapahtumassa ansaituista pisteistä. Alkuperäisen pelaajan palauttamisesta ei tule rangaistusta. Tämä voidaan tehdä tapahtuman aikana.

Esimerkiksi varapelaajaa käyttänyt joukkue saa 80 % tapahtumassa ansaituista pisteistä. Jos alkuperäinen pelaaja palaa tapahtuman aikana joukkueeseen, joukkue ei saa siitä lisärangaistusta.

K: Jos joukkue vaihtaa pelaajaluetteloaan tapahtuman aikana, mikä pelaajakokoonpano saa pisteet?

V: Tapahtuman aikana tehdyt vaihdot eivät vaikuta pelaajaluetteloon.

Esimerkiksi, jos joukkue haluaa tehdä varapelaajasta pelaajaluettelonsa pysyvän jäsenen, he menettävät 20 % tapahtumassa ansaituista pisteistä sekä toiset 20 % kokonaispisteistään, kun joukkue rekisteröi päivitetyn pelaajaluettelon seuraavaan tapahtumaan.

K: Milloin joukkue kutsutaan RMR-tapahtumaan tai major-turnaukseen?

V: Kun joukkueet ovat ilmoittaneet pelaajaluettelonsa, niiden pisteet arvioidaan. Kun kaikki joukkueet ovat rekisteröityneet, RMR lähettää kutsut parhaille joukkueille.

K: Mitä tapahtuu, jos kutsuttu joukkue hylkää kutsun? [PÄIVITETTY]

V: Jos joukkue hylkää kutsun RMR-tapahtumaan tai majoriin, RMR:n seuraavaksi korkeimmalle rankattu joukkue saa kutsun. Jos RMR:ään ei ole saatavilla muita joukkueita, jäljelle jäänyt paikka päätetään viimeisessä karsinnassa.

K: Kuka ansaitsee pisteitä RMR-tapahtumassa?[PÄIVITETTY]

V: Vain X määrä parhaita joukkueita saa pisteitä. X on RMR-tapahtuman kutsuma määrä joukkueita (vähintään 4).

K: Kuinka monta pistettä joukkueet ansaitsevat, jos ne saavat saman sijoituksen?

V: Jos joukkueet saavat saman sijoituksen, ne saavat kyseisten sijoitusten keskiarvopisteet.

Esimerkiksi, jos ensimmäisessä RMR-tapahtumassa ei järjestetä ratkaisuottelua 3. ja 4. sijasta, molemmat joukkueet saavat 1 350 RMR-pistettä.

K: Mitä tapahtuu, jos joukkue jättäytyy pois kesken olevasta tapahtumasta? [UUSI]

V: Kesken tapahtuman poisjättäytyvää joukkuetta ei huomioida tapahtuman RMR-sijoitusten määrittämisessä. Joukkue ei siis saa RMR-pisteitä, ja sijoitukset lasketaan tarvittaessa uudelleen.

K: Ketkä saavat olla pelaajien huoneissa ja pelipalvelimella nettiottelun aikaan?

V: Vain ja ainoastaan pelaajat. Valmentajat, henkilökunta tai kukaan muu ei saa olla läsnä tai kommunikoida pelaajien kanssa kartan alusta sen loppuun.

K: Ketkä saavat olla pelialueella lähiverkko-ottelun aikaan?[UUSI]

V: Vain pelaajat ja heidän valmentajansa voivat olla pelialueella lähiverkko-ottelun aikaan. Pelaajat eivät saa nähdä, tuntea tai kuulla valmentajaa millään tavalla kartan alusta sen loppuun taktista aikalisää ja puoliaikoja lukuun ottamatta.